Tai chi Chuan

hores convingudes, grups i privats

Tai chi chuan, el kungfu intern més practicat arreu del món. Es basa en moviments lents i continus, transformar l'energia vella en una nova, nutrir els órgans , regular les funcions corporals i no menys important l'estudi de la filosofía taoísta (I ching, Yin yang).

Tai chi chuan conegut com el boxeig de les hombres, es caracteritza per l'absorció o l'acció de buidar l'acció ofensiva de l'atacant per després derribar-lo o golpejar-lo ( si és precís) amb potència abrumadora, fruit d'una explosió d'energía interna, l'autocontrol i la  relaxació.Sha d'entendre el taichi com un art complet que engloba salut, marcialitat i espiritualitat, si pràctiques sense un d'aquests factors no tindràs un Taichi complet.

Factors físics: 1ª etapa,la pràctica; amb la pràctica del Tai chi aprendrem a moure'ns de forma suau, amb elegancia i sense tensió, el cos es relaxarà i poc a poc s'enfortirà internament, poguent amb relatives poques hores de pràctica : millorar la coordinació, l'equilibri, flexibilitat, sensibilitat i conciència corporal, enfortir tendons i lligaments.

Factors mentals: 2nª etapa,quietut; desprès de que el cos aprengui i estigui còmode amb els diferents moviments del tai chi, haurem de serenar la ment, practicar poc a poc i centrar la ment en la pràctica, al menys, durant la pràctica. Més agudesa mental, serenor, presa de decicions eficient, més capacitat de reacció davant la vida cotidiana són uns pocs exemples de com la ment reacciona positivament amb l'exercici del taichi.

3r Factor, l'esperit o cor: Havent serenat el cos i la ment, s'ha de serenar l'esperit, amb l'esperit tranquil podrem practicar adecuadament el taichi, visquen de forma molt interna cadascún dels moviments i nomès amb completa relaxació dels tres factors podrem donar-nos conte del treball real que realitzem amb aquest art curatiu, de combat i d'il·luminació.